skrivmoster@bloggplatsen.se

Alla inlägg under maj 2016

Av skrivmoster - 4 maj 2016 21:22

 

 

Idag kom sommaren! Plötsligt var björkarna utslagna på många ställen. Det blev varmt och solen sken. Parasollet åkte fram och sommarkänslan infann sig. Min kära vän Hanna ringde och undrade om jag ville hänga med på en liten tur .. klart jag ville!

Vi åkte många små vägar kantade av idyll - sjöar med glittrande vatten och svanar och gäss både på land och i det våta, jordbruksmarker där bönderna harvade inför sådd, vackra hus, vitsippor vart än vi tittade - på slänter, diken ...och i skogen där det vita låg som mattor och gröna ängar med steniga inslag omkring.
Det var ett stycke Småland, som bjöd på mycket av det landskapet står för. Vi gjorde ett stopp på en handelsträdgård där ögat fick ännu mera att se och spara. Blommor är alltid en fröjd att se och dofta på.

 

     

Hannas lilla gula Folka kryssade sig fram från by till by och jag bara njöt av att få komma med ut till de platser jag hört namnet på men aldrig sett förr. En del kände jag igen förstås, som Bunn, som är en fantastiskt vacker plats med bebyggelse i etage med Bunnsjön nedanför.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bunn_(ort)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bunn

TACK Hanna för att du gör mig så glad och är en så fin vän!

 
Bunn är en småort i Ölmstads socken i Jönköpings kommun och län, belägen några km söder om Gränna och öster om Ölmstad där avfart finns från Grännavägen (gamla Riksettan). Området norr om sjöarna Bunn och Ören kan nås via länsväg 133 Gränna-Tranås.

 

Av skrivmoster - 2 maj 2016 18:24

 

Här sitter dagen födelsedagsbarn och äter glass i solen. Ja i skuggan just då för säkerhets skull. Den vill gärna smälta ... Hon fyller fem år idag! När storasyster fyllde år hämtade vi henne med i förskolan och så fick hon komma hit och fira lite. Därför blev det samma för lillasyster.

Allt skulle ske på en gång! Det var först smörgås, där hon satsade men inte "orkade" mer än halva. Klart hon visste ju vad hon hade att vänta .. kakor som hon älskar! Så festis och kakor smakade bättre! Efter det skulle det vara glass och så efterfrågades den obligatoriska godispåsen. Jag lyckade klämma in lite högläsning en stund mellan de olika intagen. Dessutom så gick hennes energi stadigt neråt efter som tiden gick. Hon är hostig och förkyld, så detta tog ut sin rätt. Det slutade med en stund i soffan med lite vila.

 

Men så till sist blev det godispåse och så kom mamma, som hon velat ringa efter för att få komma hem. Turligt nog sammanföll hennes önskan med mammans arbetstids slut. Det är jobbigt att fylla år i flera dagar .. Vi hade ju en rejäl firning redan igår!

 

Dagen har varit solig och varm och äntligen fick man ta ut dynorna till stolarna och sätta sig vid bordet och dricka kaffe utan att ha något på armarna. Det var verkligen på tiden!

 

Jag är förundrad över att jag fortfarande står på benen, för jag sov knappt nåt i natt. Det var så oroligt och svårt att få hoppa på sömntåget. Men man klarar sig med ett par timmar NÅN gång i alla fall.

I natt hoppas jag få sova fem kvart i timmen!!

 

 

Av skrivmoster - 1 maj 2016 21:46

 

Det har verkligen varit svårt att motivera mig att skriva något här i bloggen. Ibland blir det så fruktansvärt svårt att tänka sig att det finns något som är av vikt och värde att skriva om.

 

Hur som helst så kämpar jag fortfarande med sviter av min fallolycka för några veckor sen. Det är den sen förut onda axeln som inte vill vara snäll mot mig. Den har varit mest aktiv om nätterna då jag ska sova ... Nu var det en snäll vän, som förbarmade sig över mig och bjöd hem mig till sig i fredags. Jag var inte alls inställd på det som komma skulle. Hon har utbildat sig inom zonterapi för många år sen och nu ville hon så gärna ge mig en behandling för denna axel. Det var en intressant upplevelse och jag njöt fast det gjorde oerhört ont på vissa punkter som hon hittade.

 

Det som gav resultat är, att hon fick den besvärliga "tandvärken" i min arm från axeln och ner till armbågen, att klinga av och ge med sig. Det var verkligen en lättnad. Fortfarande är det ont i axeln och det känns rejält när jag sitter och skriver. Men jag tror att det ska ge med sig.

 

Igår var det valborgsmässoafton med skiftande väder. Vi hade lunchgäster från Skåne bl.a och det var som alltid trevligt att ses. På kvällen tänkte vi oss bara en lugn hemmakväll eftersom inte mannen orkar med att flänga runt på olika evenemang. Förr åkte vi alltid runt och tittade på brasor och hörde sången. Men det var då det. En av våra vänner bland grannarna ringde och tyckte att vi skulle titta in hos dom och umgås en stund. Sagt och gjort. Jag tog med morotstårtan jag gjort och så sammanstrålade vi med fyra andra personer kring kaffebordet. Det blev trevliga timmar som alltid när vi träffas.

 

Idag har vi varit på dubbelkalas!! "Kärdottern" och yngsta barnbarnet firade sina födelsedagar. En fyllde idag och den andra imorgon. Det blev också en rolig "tillställning" och många glädjerop och skratt när paketen skulle öppnas. Vi hade bl.a köpt ett litet tält i form av en brandbil och det blev succe´. I och med att det togs upp ur kartongen så blåste det bara till så var det monterat.

 

 

Så mycket roligt man kan göra i ett sånt tält. Det blev till sist en buss av det hela och en pratglad chaufför gjorde resan trevlig för den enda passageraren! Barn har härlig fantasi!

 

Så kom då den efterlängtade tårtan efter en massa paketöppnande!

 

 

Det vuxna födelsedagsbarnet fick stå för tårttillverkningen och det gjorde hon med den äran. Gott var det och väldigt fräscht. Inget är som en hemmagjord tårta!

 

Nu är det många vänner och bekanta som fyller år i maj så det blir att komma ihåg att gratulera. Jag är själv ett majbarn och kommer så småningom att bjuda mina grannvänner på fika!

 

"Sköna maj välkommen till vår bygd igen" ....

Ovido - Quiz & Flashcards