skrivmoster@bloggplatsen.se

Alla inlägg den 15 januari 2016

Av skrivmoster - 15 januari 2016 09:57

d  

Detta är den fina snögubben/isbjörnen som sonhustrun och barnbarnen byggde med stor möda.

Den fick stå kvar utanför vårt vardagsrumsfönster ca en vecka innan någon illasinnad person knuffade omkull

den mot vårt fönster. Missade med några cm. Gissa om det var ett par gråtande flickor, som såg förödelsen.

Vi såg någon med en hund ... även spåren ... Synd att det var så mörkt!




I dag vaknade jag och tittade på termometern eftersom jag visste att det skulle vara kallt. -22 gr. Det är kallt det!

Det är fantastiskt vackert ute med sol som gnistrar i det tunna snötäcket.


Jag stack ut kameran genom entrédörren ...

 

Oturligt nog så upprepar sig samma fenomen som förra fredagen - vårt kallvatten i kökskranen har frusit.

Vår hyresvärd blev inte glad - och inte vi heller. Men han skulle skyndsamt ordna det för att det inte skulle bli någon värre skada. Det är inte kul när sånt här händer. Men vi är de enda på området som drabbats. Nu får vi hämta vårt vatten i badrummet.

Man får vara glad över att det inte är vår sak att åtgärda det om hänt. Därför är det skönt att vara hyresgäst när inte förmågan är lika intakt som den varit förr. Ålder och sjukdom ställer till det. Förr fixade mannen det mesta men idag orkar han inte. Det räcker att göra en liten insats för att orken ska vara slut.


Fredag .. det var det ju nyss! I min värld tycker jag att veckan består av måndag och fredag. Övriga dagar försvinner så fort förbi.

Det är lugnt och stillsamt på vägen idag. Inte mycket trafik alls. Inte ens skatorna är synliga. Jag såg nyss en liten fågel som försökte komma in vid tegelpannorna på en farstukvist. Det är nog väldigt kallt för en så liten kropp.


I tidningen kan vi läsa om vad makt kan ställa till med. Man förlorar på nåt vis omdömet och slarvar bort både pengar och anseende. Det är inte svårt att förstå mångas ilska och känslor av maktlöshet i det läget. Vem kan man lita på? Det är bra att det kommer fram i ljuset och jag antar, att det kan bli mera som bör synas under lupp.


Nu kom vår hyresvärd och ska upp på vinden och börja tina upp röret så vi får vårt vatten. Solen gör att det är bara -4 gr i solskenet . Det är en behaglig temperatur! Då är det nära till takdropp!!

Ovido - Quiz & Flashcards